STAPPENPLAN

U heeft een kavel (op het oog) en kunt beginnen met het werk en de vele keuzes die u de komende 1 tot 2 jaren moet maken. Soms ook met onderwerpen die u dagelijks bezighouden.

 

Authentieke Villa’s is hierin gespecialiseerd. Van kavel tot sleuteloverdracht volledig zonder zorgen, samen met vakbekwame bouwpartijen. Wat voor u ‘zorgen’ kunnen zijn, is ons dagelijkse werk. Deskundig, ervaren en efficiënt. Met liefde voor ons werk. Dat ziet u in één oogopslag aan de authentieke woningen. Tijdloos mooi! Ongeacht formaat of prijsklasse.

1 Orientatie

We inventariseren uw wensen, ideeën en budget.

Ter inspiratie kunt u onze schetsen, foto’s en onderdelen

ervan vrij combineren.

 

2 Ontwerp & offerte

U bespreekt uw wensen met de ontwerper,

die ze vertaalt in een schetsontwerp.

Exact op maat van uw idee, want alles kan!

 

3 Opdracht en financiering

Ontwerp, financiering en overeenkomst zijn rond.

Uw handtekening is gezet en we kunnen starten met

de bouw van uw droomhuis.

4 Vergunning en toetsing

Na akkoord van gemeente en welstandscommissie start

de voorbereiding. U kunt nu ook de bouwmaterialen

gaan uitkiezen.

 

5 Bouwen

Onze aannemer gaat aan de slag. Kleine wijzigingen kunnen

nog steeds. De oplevering vindt plaats volgens afspraak en

de regelgeving.

 

6 Opleveren

Uw villa kan worden opgeleverd met een

opleveringskeuring van de Vereniging Eigen Huis.

Tijd om te genieten van je droomhuis.

 

1  Budget en prijzen

Wat kunt en wilt u besteden aan de nieuwe woning? Uw antwoorden vormen het vertrekpunt en eerste kader waarbinnen gedacht en gewerkt wordt. Bouwkosten verschillen uiteraard per woning. Bijkomende kosten voor onder ander ontwerpen, bouwadviezen, gemeente leges, nutsaansluitkosten, variëren tussen de 10 tot 15% van de bouwkosten. Informeer naar het te verwachten prijssegment van uw woning. Bouwkosten kunnen pas compleet begroot worden als het woningontwerp vergevorderd of definitief is.

 

 

2  ontwerpfase

De woningen kunnen variëren vanaf een bungalow met 100m2 woonoppervlak, tot een villa of landhuis met 200m2 of meer. De authentieke woningen zijn allemaal exclusief naar ontwerpstijl, materialisatie en detaillering. De woningen zijn gasloos, duurzaam, volledig geïsoleerd, hebben minimaal HR++ glas en zonnepanelen. Alles volgens de nieuwe regelgeving 2021 voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG).

 

U kunt kiezen uit voorbeelden en concepten voor een nieuw ontwerp op maat van uw woonwensen, budget en kavel.  De woning wordt uitgewerkt tot uw droomwoning. U kunt echter ook blanco beginnen, op basis van uw specifieke wensen en ideeën, om samen tot een nieuw ontwerp te komen.

 

De ontwerpfase mag voor de gemeente-toets maximaal 6 maanden duren. Echter, meestal zijn onze ontwerpen binnen 2 maanden gereed voor de toets Stedenbouwkundige Randvoorwaarden (SRV-toets). De aannemer begint al in de ontwerpfase aan eerste kostencalculaties.

 

--> Uw inspanningen? Naast de hypothecaire voorbereiding, een aantal uren samen het ontwerp bespreken en tot stand brengen.

 

 

3  Bouwfase

Na het SRV-akkoord en afspraken met de aannemer, neemt hij het roer over. Hij doet de bouwvoorbereiding, vanaf sonderingen en constructieberekeningen, tot milieu-/geluidmetingen, technische tekeningen, aanvraag omgevingsvergunning en start-bouw. U kunt zich na de toets Stedenbouwkundige Randvoorwaarden (SRV-toets) volledig voorbereiden op de aanstaande verhuizing en inrichting van het nieuwe huis.

 

--> De aanvraag omgevingsvergunning duurt circa 2 tot 3 maanden. Het bouwen duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden.

 

Het stappenplan geldt voor elke locatie in Nederland. Wij werken samen met regionale aannemers.

Disclaimer - © copyright 2021

Algemene voorwaarden