authentieke villas

©

LOCATIE

ALMERE HOUT ligt circa 10 minuten van ‘t Gooi en 30 minuten van Amsterdam, Utrecht, Amersfoort. Hout is het meest landelijke deel van Almere en telt 1.153 inwoners. Het dankt haar naam aan het vele groen en de 1.400 hectare bos van Boswachterij Almeerderhout. Stadsdeel Almere Hout bestaat uit de woonwijken Villapark Vogelhorst en 't dorp Nobelhorst, nabij Villapark Overgooi, het Gooimeer en de Haven.

 

Naast de vele onderwijsinstellingen en het Flevoziekenhuis van Almere Stad, krijgt het 2 km nabij gelegen Nobelhorst voorzieningen zoals scholen, kinderopvang en gezondheidszorg. Kleinere winkels, restaurants en een super-markt. Ook prettig voor bewoners van Vogelhorst en toeristen die het Gooimeer en de bossen van Almeerderhout bezoeken. Vogelhorst is bereikbaar via de A1, A6, A27, N305 en N706.

 

RECREATIE EN VRIJE TIJD

Vogelhorst ligt nabij het Gooimeer en aan de bossen van Boswachterij Almeerderhout: het Waterlandse Bos, Cirkelbos, Weteringpark, Kathedralenbos en Stadslandgoed De Kemphaan. Samen ruim 1.400 hectare bos onder Staatsbosbeheer. Volop mogelijkheden voor o.a. watersport & recreatie en paardrijden. De 27-holesbaan van Golfclub Almeerderhout ligt naast Villapark Vogelhorst.

Almere Stad biedt gevarieerde vrijetijdsfaciliteiten rond sport, muziek, dans, theater, kunst en cultuur. Het staat op de 3e plaats van architectuursteden in Nederland en nummer 1 bij hedendaagse architectuur in European Newtowns met spraakmakende gebouwen van de architecten Koolhaas, Herzberger, Van der Pol.

Het moderne centrum van Almere Stad biedt bewoners en veel bezoekers uit ’t Gooi, Amsterdam en de regio culturele en shopping-faciliteiten van een rijk geoutilleerde en merkbaar ambitieuze stad.

Een prachtige schouwburg aan 't water en theater met optredens van topartiesten. Grote modewinkels en boutiques van A-merken, een audio-electronica megastore, interieurzaken, enz. Een ruime keuze aan restaurants met moderne-, internationale keukens. Goed bereikbaar en ruim voldoende parkeergelegenheid.