ZELF LATEN BOUWEN

U heeft een kavel (op het oog) en kunt beginnen met het werk en de vele keuzes die u de komende 1 tot 2 jaren moet maken. Soms ook met onderwerpen die u dagelijks bezighouden.

 

Authentieke Villa’s is hierin gespecialiseerd. Wij ONTZORGEN uw zelfbouw, vanaf ontwerp tot realisatie, samen met vakbekwame bouwpartijen. Wat voor u ‘zorgen’ kunnen zijn, is ons dagelijkse werk. Deskundig, ervaren en efficiënt. Met liefde voor ons werk. Dat ziet u in één oogopslag aan de authentieke woningen. Tijdloos mooi! Ongeacht formaat of prijsklasse.

 

STAPPENPLAN

 

 1   Kavelkeuze

De 34 kavels in DE LAREN bedragen tussen € 182.800,- en € 309.230,- en zijn naar formaat tussen 288m2 en 601m2 groot. Hiervan zijn 5 speciaal bedoeld voor bungalows.

Let wel, de Bouwregels kunnen per kavel verschillen. In het landgoed OVERGOOI bedragen de kavels actueel tussen € 505.724,- en € 560.626,- bij gemiddeld 2.030m2. Zulke grote kavelformaten zijn uniek in Nederland. Bouwgrond is en blijft in Nederland schaars. Zowel DE LAREN als OVERGOOI zijn zeer gunstig gelegen, nabij Amsterdam en ’t Gooi.

 

 

 2   Budget en prijzen

Dat zijn altijd persoonlijke keuzes. Wat wilt en kunt u besteden aan de nieuwe woning?

Uw antwoorden vormen het vertrekpunt en eerste kader waarbinnen gedacht en gewerkt wordt. Bouwkosten verschillen per woning. Bijkomende kosten voor onder ander ontwerpen, bouwadviezen, gemeente leges, nutsaansluitkosten, variëren tussen de 10 tot 15% van de bouwkosten.

Informeer naar het te verwachten prijssegment van uw woning.

 

--> Authentieke woningen zijn vergelijkbaar niet duurder.

 

Algemeen, zullen de woningen in DE LAREN, inclusief grond, in een prijssegment tussen de € 525.000,- en € 750.000,- (+) komen te liggen. Uiteraard verschillend per woning.

In OVERGOOI zijn de algemene prijzen, inclusief grond, vanaf circa 1 miljoen euro waarschijnlijk.

Ook hier, uiteraard verschillend per woning.

 

 

 3   ontwerpfase

Authentieke woningen kunnen variëren vanaf een bungalow met 100m2 woonoppervlak, tot een authentiek villa of landhuis met 200m2 of meer. De authentieke woningen zijn allemaal exclusief
naar ontwerpstijl, materialisatie (gevelstenen -  bijzondere metselwerk - ‘historisch’ hardhouten raamkozijnen - keramische dakpannen - detaillering enz.).

De woningen zijn allemaal gasloos, duurzaam, met HR++ glas, volledig geïsoleerd, zonnepanelen en conform BENG, het nieuwe meetinstrument voor de energieprestatie. De nieuwe regelgeving die moet zorgen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen.

 

U kunt kiezen uit voorbeeld-concepten die op maat van uw kavel, woonwensen en budget afgestemd worden. Uw woning wordt uw droomwoning. Of uw keuze begint blanco.

 

De ontwerpfase mag voor de gemeente-toets maximaal 6 maanden duren. Echter, meestal zijn onze ontwerpen binnen 2 maanden gereed voor de SRV-toets. De aannemer begint al in de ontwerpfase aan eerste kostencalculaties.

 

--> Uw inspanningen? Naast de hypothecaire voorbereiding, een aantal uren samen het ontwerp

       op uw maat bespreken en tot stand brengen.

 

 

 4   Bouwfase

Na het SRV-akkoord en afspraken met de aannemer, neemt hij het roer over. Hij doet de bouwvoorbereiding, vanaf sonderingen en constructieberekeningen, tot milieu-/geluidmetingen, technische tekeningen, aanvraag omgevingsvergunning en start-bouw. U kunt zich volledig voorbereiden op de aanstaande verhuizing en inrichting van het nieuwe huis.

 

--> De aanvraag omgevingsvergunning duurt circa 3 maanden. Het bouwen duurt gemiddeld

       3 tot 6 maanden.

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

Het is auteursrechtelijk beschermd en mag niet gekopieerd of voor andere doelen gebruikt worden.

Disclaimer - © copyright 2021

Algemene voorwaarden